Oma Lies krijgt een scootmobiel cadeau van Mobilae

Oma Lies Krijgt Scootmobiel Cadeau Van Mobilae

Als bedrijf dat senioren wil helpen om het leven te leiden dat zij voor ogen hebben - mobiel, veilig en onafhankelijk - zit het ons niet lekker wanneer senioren van hun zuurverdiende spaargeld worden beroofd. Toen we hoorden van het verhaal van oma Lies, besloten we direct te helpen door haar één van onze scootmobielen te schenken.

Wat is er met oma Lies gebeurd?

In afwachting van de resultaten van haar Corona-test, die helaas later positief bleken te zijn, werd zij ook nog eens opgelicht. De oplichters belden haar op en deden zich voor als medewerkers van de politie en de bank, zodat ze haar bankpas aan hen gaf. Ze hebben €9.500 van haar gestolen. Geld waar oma Lies lange tijd voor had gespaard en waarmee ze van plan was een nieuwe scootmobiel te kopen.

Een paar jaar geleden had ze een scootmobiel bij Mobilae gekocht en vond het heerlijk dat ze er weer op uit kon gaan zonder snel moe te worden. Oma Lies geniet vooral van wandelingen door de nabijgelegen parken en bossen, maar na een aantal jaren kwam alweer de wens voor een scootmobiel waarmee ze langere tochten kon maken, met een grotere actieradius, meer vering en een meer comfortabele stoel.

Toen oma Lies na de oplichting opnieuw door het lot werd getroffen en in het ziekenhuis moest worden opgenomen vanwege haar Covid-19 infectie, startte haar kleindochter Maxime een openbare inzamelingsactie om een deel van het gestolen geld terug te krijgen. Het Parool en NPO Radio 2 hielpen de mensen op de hoogte te brengen van deze ongelukkige zaak, waarna velen besloten te helpen en te doneren. Als Europa’s grootste specialist rondom mobiliteitsproducten voor senioren wilden wij ook ons steentje bijdragen. Als cadeau boden we oma Lies, die eerder klant bij ons is geweest, een nieuwe scootmobiel naar keuze.

Oma Lies Krijgt Scootmobiel Advies Van Mobilae Adviseur

Het kiezen van de nieuwe scootmobiel

Nadat oma Lies succesvol was hersteld van haar Covid-infectie en terug naar huis mocht, maakten wij een adviesafspraak met haar. Tijdens deze afspraak kon ze verschillende modellen scootmobielen uitproberen om te ervaren welke het beste bij haar wensen en behoeften past. Onze adviseur legde de voor- en nadelen van de verschillende scootmobiel modellen in detail uit. En zoals bij elk scootmobiel advies dat we doen, zijn er 7 verschillende scootmobielen meegenomen voor oma Lies om te testen. Na rijp beraad koos ze voor de Deluxe L. Met een actieradius tot 43 km is deze scootmobiel bijzonder geschikt voor haar geliefde lange tochten door het bos. Bovendien is de stoel van dit model tijdens de testrit het meest comfortabel voor haar.

Afgelopen maand hebben we de nieuwe scootmobiel die oma Lies had uitgekozen, afgeleverd bij haar appartement in Amsterdam. Na het afspreken van een passend onderhoudsabonnement met garantieverlenging voor de scootmobiel was het tijd om de nieuwe scootmobiel uit te laden en te testen. Met de juiste stoel- en stuurkolominstellingen was oma Lies klaar om te ‘racen’ met haar kleindochter Maxime, die haar oude scootmobiel gebruikte voor een laatste rit.

Omdat de nieuwe scootmobiel een beetje anders is dan haar oude, is ze van plan om eraan te wennen door eerst wat kleine uitstapjes naar de apotheek en de supermarkt te maken. Maar als ze eenmaal aan de nieuwe scootmobiel gewend is geraakt, vindt oma Lies het spannend om weer lange ritten door het Amsterdamse Bos te maken en haar nieuwe scootmobiel te laten zien aan haar vrienden.

We wensen oma Lies heel veel plezier met haar nieuwe scootmobiel en hopen dat ze geniet van haar herwonnen mobiliteit en onafhankelijkheid. Vooral in deze moeilijke tijden is mobiel, veilig en onafhankelijk zijn belangrijker dan ooit. Daarom doen wij er alles aan om goede mobiliteitsoplossingen voor iedereen toegankelijk te maken.

Oma Lies Raced Haar Kleindochter Maxime Op Scootmobiel

Het is erg jammer als mensen opgelicht worden zoals oma Lies overkwam. Gelukkig staan mensen nog steeds klaar om elkaar te helpen en we zijn blij dat oma Lies met de hulp van zovele geholpen kon worden. Als u meer wilt weten over hoe u oplichters kunt herkennen, raden we u aan de ING-gids over hoe je fraude en oplichting kunt herkennen te lezen. Als u wenst om meer mobiliteit en onafhankelijkheid te krijgen, nodigen we u uit om een kijkje te nemen op onze website voor meer informatie over de verschillende mobiliteitsoplossingen die we aanbieden.