5 traplift feitjes om te vertellen tijdens het Kerstdiner

Header Feitjes

Kerst staat om de hoek. Een tijd van gezelligheid en kerstdiners met familie en vrienden. Heeft u nog wat gespreksstof nodig om te vertellen tijdens het kerstdiner? Wij hebben voor u de leukste traplift feitjes verzameld die u kunt vertellen tijdens het diner!

Traplift feitje 1

Wist u dat de traplift al eeuwen bestaat? Het eerste geregistreerde gebruik is midden 16e eeuw door Koning Henry VIII. Historici geven verslag van Henry die, na een val van een paard tijdens een steekspel, gebruik maakte van een ‘chairthrone’, oftewel traptroon. Deze hielp hem de 20 treden van Whitehall Castle af te dalen. Bedienden zorgden voor de aandrijving van deze ‘traplift’.

Traplift feitje 2

Wist u dat u de traplift voor meerdere doeleinden kunt gebruiken? Zo kunt u de traplift gebruiken om de schone was naar boven te brengen! Verhuisdozen, kopjes thee of de stofzuiger zijn ook geen enkel probleem voor de traplift.

Traplift feitje 3

Wist u dat er trapliften bestaan speciaal voor honden? Veel mensen geven hun trouwe viervoeters uit liefde voor hun hond te veel te eten, met als gevolg dat de hond de trap niet meer op kan. Speciaal voor deze honden zijn er er ook trapliften ontworpen.

Traplift feitje 4

Wist u dat een traplift minder stroom verbruikt dan een stofzuiger? Zelfs als u intensief gebruik maakt van een traplift verbruikt u een minimale hoeveelheid aan stroom. Gelukkig hoeft u de stofzuiger niet zo vaak te gebruiken als uw traplift!

Traplift feitje 5

Wist u dat de eerste ‘moderne’ traplift in Amerika werd ontworpen door C.C. Crispen? Hij noemde hem de ‘Inclinator’. In de jaren 1930-1940 kwam de vraag naar een product dat ondersteunt bij het beklimmen van de trap. Het Amerikaanse bedrijf Stair-Glide uit Kansas en Cheney uit New Berlin startten met het op grotere schaal produceren van trapliften.

Welke feitjes gaat u vertellen tijdens het Kerstdiner? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons gerust weten.