5 scootmobiel tips om de herfst door te komen

Tips

Dagen worden korter, nachten worden langer en de kou neemt toe. Al met al zijn dit geen fijne omstandigheden om er met uw scootmobiel op uit te gaan. Om toch veilig en comfortabel op pad te gaan, geven wij u graag 5 handige tips om veilig en comfortabel op uw plaats van bestemming te komen.

5 scootmobiel tips

Tip 1: Zorg voor voldoende verlichting

De dagen worden korter en dat betekent dat het ook sneller donker wordt. Het kan daarom voorkomen dat u met uw scootmobiel in het donker moet rijden. Om toch veilig op uw plaats van bestemming aan te komen, is het belangrijk dat u ten alle tijde goed zichtbaar bent. Zorg daarom altijd voor voldoende verlichting op uw scootmobiel. Dit kan bijvoorbeeld door een verlichtingsset aan te schaffen die u eenvoudig op uw scootmobiel kunt vastmaken.

Tip 2: Draag waterdichte kleding

In de herfst kan het vaak regenen, waardoor u koud en nat op plaats van bestemming aankomt. Dit is natuurlijk niet fijn. Het liefst zou u binnen blijven met een lekkere bak koffie of een kop warme thee. Helaas kan dit niet altijd. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen. Zo kunt u kiezen voor een scootmobiel regencape die uw gehele lichaam bedekt. Zoekt u iets comfortabelers? Kies dan voor een scootmobiel overkapping die uw gehele scootmobiel bedekt. Laat u niet langer verrassen door de regen!

Tip 3: Kleed u warm

Op een scootmobiel kan het aardig koud worden in de herfst. Het is daarom belangrijk dat u goed ingepakt bent. Dit kan bijvoorbeeld met een scootmobiel beenhoes. Een beenhoes is een heerlijk bont gevoerde hoes om uw benen droog en warm te houden. Zo komt u warm en blij aan op de plaats van bestemming.

Tip 4: Neem uw zonnebril mee

De herfst en de winter zijn periodes waarin de zon erg laag staat. Dit kan voor veel problemen zorgen op de weg. Verkeerssituaties zijn minder duidelijk en het licht van de zon kan u verblinden. Ga daarom altijd goed voorbereid op pad, neem uw zonnebril mee en voorkom ongelukken.

Tip 5: Check regelmatig of uw scootmobiel nog onderhoud nodig heeft

Het is goed om uw scootmobiel regelmatig te checken. Vooral wanneer wegen gladder worden door regenval of ijzel. Laat uw scootmobiel checken door een erkend bedrijf. Dit bedrijf zal onder andere de remmen en de bandenspanning van uw scootmobiel checken. Zo weet u zeker dat u 100% veilig op pad gaat.

Wij hopen dat wij u met deze scootmobiel tips hebben kunnen helpen. Heeft u zelf nog andere tips? Laat het ons weten! Wij horen het graag.