3 prachtige scootmobielroutes in de herfst

Routes Herfst

Het is weer herfst en dat mag gevierd worden! De herfst gaat vaak gepaard met een heerlijke najaarszon en een wonderschone natuur. Tijd om naar buiten te gaan dus! We hebben speciaal voor u leuke scootmobielroutes geselecteerd, waarbij u heerlijk kunt genieten van het herfstzonnetje.

Maar eerst: Hoe komt u aan op uw plaats van bestemming?

Een opvouwbare scootmobiel kan eenvoudig mee in de auto. Heeft u geen opvouwbare scootmobiel die in de auto past, maar een vaste scootmobiel en wilt u wat verder weg? Dan kunt u er ook voor kiezen om een dagje weg te gaan met de trein.

De NS heeft speciale verrijdbare bruggen waardoor u eenvoudig de trein in en uit kunt rijden met uw scootmobiel. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan, namelijk:

  • De buitenmaten van uw scootmobiel zijn maximaal 150 centimeter lang en 75 centimeter breed.
  • Er moet voldoende manoeuvreerruimte zijn op het perron en in de trein
  • U dient zelf uw scootmobiel in en uit de trein rijden.
  • Uw reis dient u vooraf te boeken bij de NS Servicecentrale (tel.: 030 - 2357822) of via de website avg.

Liever niet met uw scootmobiel een lange afstand overbruggen om op uw plaats van bestemming te komen? Geen probleem. Er zijn zelfs speciale scootmobiel arrangementen waarbij u op plaats van bestemming een scootmobiel kunt huren.

Scootmobielroutes in Nederland 

Er zijn een groot aantal leuke scootmobielroutes in Nederland. Wij hebben enkele routes uitgelicht. Daarnaast kunt u altijd gebruik maken van fietsknooppunten. Deze zijn vaak ook geschikt voor scootmobielrijders.

Noord Nederland: Landschappen Eelde - Glimmen - Haren

Deze route brengt u langs het prachtige Hoornse Meer, het Friescheveen, de Vosbergen, het stroomdal van de Drentse A, de Appelbergen, Haren en Coendersborg. De route is circa 35 kilometer waarbij een groot deel over verharde wegen en paden gaat. De route is geschikt voor de (wat stevigere) scootmobielen en fietsers. Begin- en eindpunt is het NS Station in Groningen. De volledige route ziet u hier.

Midden Nederland: Utrecht waterlinie

Heeft u zin in een route die u langs historische pareltjes brengt? Probeer dan de route langs de Utrechtse waterlinie. De route is circa 21 km en brengt u langs de twee grootste forten van de Hollandse Waterlinie. Bij het startpunt vindt u horecagelegenheden die het gehele jaar open zijn. De volledige route ziet u hier.

Zuid Nederland: Noord - Limburg

In Noord-Limburg zijn de routes gekoppeld aan het netwerk van de fietsknooppunten. Hier zijn 3 bijzondere scootmobielroutes samengesteld die goed toegankelijk zijn voor scootmobielen. De routes zijn respectievelijk circa 11, 21 en 22 kilometer lang. De routes beginnen in Broekhuizen en gaan via prachtige natuurgebieden en toeristische trekpleisters naar Wellerlooi, Melderslo en Lomm. Bij deze routes is het zelfs mogelijk om arrangementen te boeken waarbij een scootmobiel is inbegrepen. Meer informatie over de routes en de arrangementen kunt u hier vinden.

Heeft u nog leuke tips voor scootmobiel uitjes? Wij horen het graag! Wij wensen u veel plezier met uw scootmobiel uitje!