Mobiel met Mobilae

Gepubliceerd op 🞄Bijgewerkt op

Uw Mobilae inloopdouche reinigen

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe Mobilae inloopdouche. Met deze stap bent u zeker van een aangenamere en veiligere douche-ervaring. Natuurlijk wilt u, nadat u uw inloopdouche maanden of zelfs jaren hebt gebruikt, er zeker van zijn dat hij zo schoon mogelijk is en dat het uiterlijk niet veranderd.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het helpen van senioren om een zelfstandig leven te leiden, blijft Mobilae de behoeften van haar klanten op de eerste plaats zetten, zelfs na de installatie. Als u bijvoorbeeld intekent op ons onderhoudsabonnement, zullen onze deskundige technici uw producten, zoals uw inloopdouche, één keer per jaar grondig reinigen en controleren, en we zullen er altijd zijn als u plotseling problemen ondervindt met onze producten.

Als u echter een echt brandschoon en glanzend bad of douche wilt, moet u de inloopdouche ook zelf schoonmaken. Het liefst dagelijks of één keer per week.

Wat is er nodig?

In principe kunnen gewone schoonmaakmiddelen worden gebruikt om Mobilae inloopdouches schoon te maken. Denk aan eenvoudige schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel, soda, allesreiniger en schoonmaakazijn.

Met deze basisproducten kan dagelijks of maandelijks worden schoongemaakt. Maak de hele inloopdouche schoon met gewoon afwasmiddel en warm water, wrijf het glas schoon om eventuele resten te verwijderen en droog de onderdelen van de inloopdouche en het bad vervolgens voorzichtig.

Specifieke onderdelen van inloopdouches schoonmaken

Ook al kunt u de inloopdouche schoonmaken met eenvoudige schoonmaakmiddelen, we geven ook een schoonmaakinstructie. In uw bewaargids vind u de meest uitgebreide schoonmaakinstructies voor meer gedetailleerde onderdelen van de inloopdouche, zoals chromen kranen en siliconen randen. In dit artikel leggen we uit hoe u onze glazen panelen, acryl of composiet achterwanden, douchevloeren, douchekoppen en onze doucheafvoer schoonmaakt.

Glas en acryl/composiet achterwanden

Het reinigen van de glazen wand van een Mobilae inloopdouche is vrij eenvoudig, net als het reinigen van andere glazen onderdelen. Elke dag moet u koud water gebruiken om de glazen wand schoon te maken en een raamwisser om hem te drogen. Dit is belangrijk om kalkaanslag op de glazen wand te voorkomen. Kalk is een opbouwproduct van hard water. Zodra het water opdroogt, laat het een spoor van mineralen achter.

Regelmatig moet u de glaswand wassen met een zachte spons en schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is een natuurlijke manier van schoonmaken in vergelijking met chemische schoonmaakspray en het werkt precies hetzelfde. De zure aard van azijn zorgt ervoor dat de minerale aanslag zoals kalkaanslag uit hard water oplost. Hier zijn de stappen voor het schoonmaken van een glazen wand met azijn.

 • Breng de azijn aan op de hele glaswand.
 • Gebruik een zachte spons om de wand te schrobben en de kalkaanslag te verwijderen. Dit kan een inspannend klusje zijn!
 • Wacht een paar minuten.
 • Spoel de wand af met schoon water en droog ze af met een zachte handdoek, zoals een microvezeldoek.

Het dagelijks reinigen van de acryl of composiet achterwanden van een Mobilae inloopdouche is hetzelfde als het reinigen van de glazen wand: gebruik een milde afwaszeep en koud water. Reinig de achterwand om de paar maanden met een niet-schurende spons en een oplossing van ⅔ deel water en ⅓ deel bleekmiddel. Spoel de wand af met koud water.

Douchevloeren

De douchevloer heeft ook aandacht nodig. Hoe u de douchevloer schoonmaakt, hangt af van het materiaal van de vloer. De basisreiniging van onze douchevloeren kan worden gedaan met koud water. Alle douchevloeren van Mobilae moeten periodiek worden gereinigd met een zachte spons en een mengsel van ⅔ deel water en ⅓ deel bleekmiddel. Daarna afspoelen met schoon water en het water in de afvoer laten lopen.

Antislip douchevloeren moeten worden geborsteld met een zachte borstel en water. Maak de afvoer schoon met schoon water en gebruik vervolgens een zachte doek om de vloer voorzichtig droog te deppen.

Als u een douchevloer van composiet heeft, is het altijd beter om de opbouw van vuil te voorkomen. Natuursteencomposiet heeft een meer open structuur dan conventionele douchevloermaterialen, wat betekent dat zeep- en shampoo aanslag zich sneller kan ophopen. Veeg uw douchevloer na elk gebruik af om natuurstenen vloeren schoon te houden.

Het is cruciaal om het gebruik van schuur- of crèmereinigers te vermijden en de douchevloer met een ruwe spons te schrobben. We raden ook aan om geen zware chemische reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen op basis van alcohol te gebruiken om de vloeren schoon te maken.

Douchekoppen

Omdat de douchekop in direct contact komt met hard water, is hij gevoelig voor kalkaanslag. De glanzende douchekop kan er al na een paar maanden gebruik dof uitzien. Na verloop van tijd kan dit verstoppingen veroorzaken en de waterstroom beïnvloeden. Het water loopt niet meer zo soepel als voorheen. Vooral uw handdouche, regendouche en douchekop moeten worden gereinigd en ontkalkt om dit te voorkomen.

Onze hand- en regendouchekoppen zijn eenvoudig te reinigen en te ontkalken. Om de kalkaanslag te verwijderen, gebruikt u een zachte, niet-schurende spons en natuurlijke schoonmaakazijn. Volg de volgende stappen om de handdouchekop schoon te maken:

 • Verwijder de douchekop van de slang.
 • Plaats de douchekop in een emmer of andere plastic bak met schoonmaakazijn.
 • Laat de azijn ongeveer 30 minuten, bij voorkeur een uur, inwerken op de douchekop.
 • Haal de douchekop uit het plastic/emmer en spoel hem af met water.

Wat als je douchekop vast zit, zoals een regendouche? Deze stappen kunnen je helpen om een regendouchekop schoon te maken en te ontkalken:

 • Neem een plastic zak die groot genoeg is voor de douchekop en vul deze met schoonmaakazijn.
 • Plaats de zak over de douchekop, laat de douchekop onderdompelen in de azijn en zet hem vast met een touwtje of een elastiekje.
 • Laat de azijn ongeveer 30 minuten, bij voorkeur een uur, in de douchekop trekken.
 • Haal de douchekop eruit en zet de douche aan om overtollige aanslag in de douchekop weg te spoelen. Herhaal het proces indien nodig totdat de kalkaanslag verdwenen is.

Doucheafvoer

De doucheafvoer moet idealiter eens per maand worden schoongemaakt of zodra u een verstopping opmerkt. Een verstopping kan soms duidelijk zijn en eenvoudig met uw handen te verwijderen. Om afvoeren te ontstoppen kunt u ook een ontstoppingsveer gebruiken, een flexibel en uitschuifbaar boorgereedschap. Gebruik de handslinger van de slang om een flexibele metalen draad door de afvoer te sturen om de verstopping van de doucheafvoer te los te maken of eruit te trekken.

Voor haren of verstoppingen dieper in de leidingen kunt u beginnen met het afvoeren van de douche met heet water. Door twee of drie keer heet water door de afvoerpijp te gieten, kan zeep- en shampoo aanslag die zich rond de randen van de afvoer heeft opgehoopt, worden afgebroken.

Als u het doucheputje helemaal wilt schoonmaken, kunt u een schoonmaakmiddel maken door 1 kopje schoonmaakazijn en 1 kopje soda te mengen. Giet eerst kokend water in de afvoer om de verstopping te verhelpen. Giet vervolgens het mengsel van azijn en soda in de afvoer en wacht 15 minuten. Giet daarna nog een keer heet water door de afvoer om hem schoon te maken.

Conclusie

Door uw inloopdouche regelmatig schoon te maken, weet u niet alleen zeker dat alles schoon is, maar blijft uw douche er ook net zo goed uitzien als toen u hem voor het eerst kreeg. U kunt de basis schoonmaakspullen gemakkelijk vinden en wellicht hebt u ze al in huis. Denk aan microvezeldoekjes, wisser, raamwisser, niet-schurende spons, schoonmaakazijn, bleekmiddel en soda. Ze zijn voldoende om de essentiële onderdelen van de inloopdouche schoon te maken.

Maar verschillende onderdelen van je inloopdouche hebben verschillende reinigingsbehoeften. Een douchevloer van steencomposiet moet bijvoorbeeld regelmatiger worden gereinigd dan een douchevloer van acryl, omdat deze een meer open structuur heeft en daardoor sneller zeepaanslag opbouwt dan andere materialen zoals acryl.

Naast het regelmatig reinigen van de inloopdouche kunt u ook een onderhoudsabonnement bij Mobilae afsluiten. Met dit abonnement plannen we een periodieke diepe reiniging van uw inloopdouche. We maken de douche niet alleen van boven tot onder schoon, maar controleren ook of er problemen zijn met onderdelen, zoals draai- of schuifdeuren en kitranden, zodat we ze meteen kunnen verhelpen in plaats van te wachten tot ze erger worden. Voorkomen is beter dan genezen!