Mobiel met Mobilae

Gepubliceerd op ūüěĄBijgewerkt op

Welke scootmobiel kan ik het beste kopen?

Het is aangetoond dat scootmobielen senioren aanzienlijk helpen bij het behoud van hun onafhankelijkheid en mobiliteit in het dagelijks leven. Er zijn echter zoveel scootmobielen op de markt dat het mogelijk is dat u niet zeker weet welke het beste voor u is. Het kan moeilijk voor u zijn om door deze alternatieven te gaan, daarom hebben we een richtlijn samengesteld over hoe u een Mobilae scootmobiel kiest op basis van uw eisen.

Beslissende factoren om een scootmobiel te kopen

Als u naar de winkel gaat om een scootmobiel te kopen, voelt u zich misschien overweldigd door de vele keuzes die er zijn. U weet misschien niet hoe snel u wilt rijden, hoe ver u wilt gaan of hoeveel comfort u nodig hebt.

In een notendop, bij het kiezen van een scootmobiel moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Snelheid: Snelheid is een van de meest cruciale kenmerken om naar te zoeken in een scootmobiel. Als u de scootmobiel alleen in uw buurt wilt gebruiken, zoek er dan een die tussen de 6 en 15 km/u kan rijden. Als u met uw scootmobiel verder wilt rijden, misschien voor een langere tocht, kies er dan een die tussen de 15 en 20 km/u gaat.
 • Afstand: De maximale afstand is een ander nuttig punt om te overwegen. Kleinere, opvouwbare scootmobielen hebben meestal een maximaal bereik van 30 kilometer. Terwijl een grotere vaste scootmobiel tot 54 km kan gaan. Hoe langer de maximale afstand, hoe minder vaak u de accu van de scootmobiel hoeft op te laden.
 • Draaicirkel: De draaicirkel is de hoeveelheid ruimte die een scootmobiel nodig heeft om een volledige U-bocht te maken. Hoe kleiner de draaicirkel, hoe makkelijker het is om in krappe ruimtes te manoeuvreren. Dus, als u uw scootmobiel voornamelijk binnenshuis of op kleinere locaties wilt gebruiken, heeft u veel baat bij modellen met een kleine draaicirkel.
 • Ergonomisch comfort: Heeft u last van gezondheidsproblemen zoals artritis of gewrichtspijn? Kies dan voor een scootmobiel met ergonomische eigenschappen zoals een deltastuur. Het is een rond doorlopend stuur en in vergelijking met een standaard stuur helpt het u om gemakkelijker te rijden.
 • Prijs: De prijsfactor is zeker een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Er is altijd een scootmobiel voor iedereen, en de prijs varieert van product tot product. De prijs van opvouwbare scootmobielen varieert van ‚ā¨ 950,- tot ‚ā¨ 2.950,-, terwijl vaste scootmobielen een prijs hebben tussen ‚ā¨ 1.950,- en ‚ā¨ 6.950,-.

Met dat gezegd, laten we eens kijken naar onze top keuzes voor scootmobielen die voldoen aan een verscheidenheid van eisen!

Beste scootmobielen voor algemeen goede prestaties

Bent u op zoek naar een allround scootmobiel? U kunt een allround scootmobiel overwegen als:

 • u alleen door de buurt rijdt,
 • u veel door krappe ruimtes rijdt zoals kleine steegjes, of
 • u de scootmobiel ook binnenshuis wilt gebruiken.

Hier zijn twee scootmobielen die aan uw wensen voldoen als u zich herkent in bovenstaande eigenschappen:

Adventure Sport

De Adventure Sport is niet alleen onze beste scootmobiel voor algehele goede prestaties, hij is ook gekroond tot de meest gekozen scootmobiel van onze klanten. In termen van algehele prestaties is de Adventure Sport zonder twijfel de beste optie als u kijkt naar de kenmerken en specificaties!

Deze scootmobiel heeft een topsnelheid van 8 km/uur. Deze snelheid is goed voor korte ritjes in de buurt, zoals naar de winkel of de huisarts.

Het uiterlijk van de Adventure Sport is slank, ruim en compact, waardoor het een perfect ontwerp is om door kleine steegjes of binnenruimtes te navigeren.

Hij heeft ook vier stevige wielen van 9 inch. Wielen met deze diameter zijn meestal goed voor standaard of licht hobbelig terrein. Zelfs als u op hobbelige wegen komt, kunt u er zeker van zijn dat deze scootmobiel in goede conditie blijft.

Comfortable City

De Comfortable City scootmobiel kan een ander model zijn die voldoet aan uw stijl. Deze scootmobiel uit de Comfortable serie kan worden gedemonteerd en zo in de kofferbak van uw auto geplaatst.

De topsnelheid van deze scootmobiel is maximaal 9 km/uur, waardoor deze scootmobiel de perfecte snelheid heeft voor het doen van boodschappen in de stad. Een interessant feit over deze scootmobiel is dat het een krachtige accu heeft die tot 35 km kan rijden op een enkele lading. Daarom zal deze batterij met lange levensduur voordelig voor u zijn als u uw scooter niet vaak wilt opladen. Door de lange maximale afstand is hij ook geweldig als u af en toe lange tochten wilt maken.

Net als de Adventure Sport heeft de Comfortable City een slank en compact uiterlijk, waardoor u moeiteloos door kleine steegjes of binnenruimtes zoals winkelcentra of ziekenhuisgebouwen kunt navigeren.

Beste scootmobielen met groot bereik

Beschouwt u zichzelf als een avonturier in uw hart en wilt u een scootmobiel die verder kan komen? Als u aan deze beschrijving voldoet, is een scootmobiel uit de Deluxe serie ideaal voor u. U kunt deze scootmobielen ook beoordelen wanneer:

 • U er zeker van wilt zijn dat de accu van uw scootmobiel lang meegaat, omdat u niet graag accu's oplaadt.
 • U wilt een scootmobiel met grote wielen omdat u graag over hobbelige wegen en paden gaat.
 • U houdt van scootmobielen met een sportief uiterlijk.

Onze topkeuze in deze categorie is de Deluxe XLS of de Deluxe EX. Beide scootmobielen zijn Deluxe modellen met enorme, 14-inch wielen met profiel banden, die ideaal zijn voor oneffen oppervlakken. Beide scootmobielen hebben ook een lange batterijduur voor langere ritten of langere periodes tussen twee oplaadbeurten.

Deluxe XLS

De eerste aanrader is de Deluxe XLS. U kunt zich voortbewegen op zandstranden of door het bos op de vier stevige, gestructureerde wielen van deze scootmobiel, die ontworpen zijn voor oneffen terrein.

sco-fixed-deluxe-xls-black

Deze scootmobiel heeft een topsnelheid van 20 km/uur. Dit tempo kan worden beschouwd als een van de snelste voor scootmobielen. Dus als u graag langere tochten maakt, bent u er met de Deluxe XLS zeker sneller dan met andere scootmobielen.

De Deluxe XLS heeft een serieuze bovengrens aan zijn reisafstand. U kunt tot 40 kilometer rijden op één volle acculading. Dit is ideaal voor mensen die graag lange ritten maken of een langere accuduur willen.

Deluxe EX

De Deluxe EX is een andere aanrader als u een scootmobiel wilt met een lange accuduur en een groot bereik. Net als de Deluxe XLS is deze scootmobiel uitgerust met vier grote, geprofileerde wielen die bestand zijn tegen ruw terrein.

Het verschil tussen de Deluxe EX en Deluxe XLS is de snelheid. De Deluxe EX heeft een topsnelheid van 15 km/uur. Dit wordt echter nog steeds als "snel" beschouwd in de scootmobielwereld. Daarom is hij perfect voor snelle en lange ritten.

sco-fixed-deluxe-ex-front

Over lange ritten gesproken, de Deluxe EX verslaat alle andere scootmobielen met de mogelijkheid om tot 54 km af te leggen op een enkele lading! Tot nu toe is dit onze langste afstand scootmobiel tot nu toe. Hierdoor is de Deluxe EX scootmobiel de scootmobiel voor u als u een langere accuduur wilt en hem niet vaak wilt opladen.

Beste scootmobiel voor korte ritten en binnengebruik

Bent u iemand die liever thuis blijft en deelneemt aan het buurtleven? Misschien vind u het leuk om elke week met uw buurtgenoten koffie te drinken en bordspellen te spelen. Of u vindt het leuk om in het weekend naar de winkel te gaan en de markt te bezoeken.

Voor kortere trips en binnengebruik moeten scootmobielen een kleinere, meer minimalistische afmetingen hebben. Dit maakt het makkelijker voor de scootmobiel om te bewegen en door kleine ruimtes te komen. Mobilae heeft een grote selectie van dit type scootmobielen, maar wij raden de Comfortable DX 2.0, Deluxe LA en Adventure Turn aan als de modellen die het beste aan deze beschrijving voldoen.

Comfortable DX 2.0

Een scootmobiel uit het Comfortable assortiment is de Comfortable DX 2.0. De DX 2.0 is ideaal voor gebruik binnenshuis en het navigeren door kleine steegjes. Zijn uiterlijk is slank, waardoor hij eenvoudig door smalle paden manoeuvreert.

De Comfortable DX 2.0 kan een snelheid tot 13 km/uur halen. Deze snelheid wordt beschouwd als een veilige snelheid om in de buurt te rijden of kleine ritjes te maken, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u te snel gaat op de openbare weg.

sco-fixed-comfortable-dx20-red

Deluxe LA

De Deluxe LA is een vaste scootmobiel die geschikt is voor korte ritjes en gebruik binnenshuis. Vaste scootmobielen hebben meestal grotere afmetingen en nemen daardoor meer ruimte in om door kleine ruimtes te navigeren. De Deluxe LA is echter een uitzondering. Hij heeft een relatief kleinere, ruimere buitenkant die slank genoeg is om door kleine ruimtes te navigeren. Hij heeft ook drie kleine wielen waarmee u kleine bochten kunt maken.

sco-fixed-deluxe-la-side

Qua snelheid heeft de Deluxe LA een maximumsnelheid van 15 km/uur. Dit wordt beschouwd als een prima snelheid om zich in de stad te verplaatsen. Met deze snelheid kunt u comfortabel rijden zonder u zorgen te maken dat u te snel op de weg beweegt.

Adventure Quest

De Adventure Quest is een scootmobiel met vier wielen die je kunt opvouwen en meenemen op je volgende avontuur. Deze scootmobiel heeft de perfecte maximale snelheid voor kleine ritjes door de buurt, namelijk 6 km/uur.

sco-foldable-adventure-quest-white

Beste ergonomische scootmobiel

Het hebben van ergonomische functies is een belangrijke beslissing bij het kiezen van een scootmobiel. De meeste mensen hebben graag een ergonomische scootmobiel omdat ze zich dan comfortabeler voelen. Je zou kunnen kiezen voor een ergonomische scootmobiel vanwege de volgende redenen:

 • U heeft een medische aandoening zoals reuma of een aandoening aan de wervelkolom;
 • U wilt comfortabel zitten tijdens het rijden in uw scootmobiel; of
 • U wilt een betere houding tijdens het rijden op uw scootmobiel.

Voor deze categorie raden wij u twee Deluxe scootmobielen aan: Deluxe T7 en Deluxe Elite.

De ergonomische eigenschappen van de Deluxe T7 en Deluxe Elite scootmobielen zijn hun belangrijkste verkoopargumenten. Ze vallen op in ons assortiment scootmobielen als de meest ergonomische. Omdat de accu's in beide scootmobielen krachtig en duurzaam zijn, hoef u zich geen zorgen te maken dat uw accu snel leeg raakt tijdens het rijden.

Zowel de Deluxe T7 als de Elite zijn uitgerust met grote geprofileerde wielen en een sportief en stoer uiterlijk, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden voor langere ritten op verschillende wegtypes.

Wat maakt de Deluxe T7 en Elite tot de beste ergonomische scootmobielen? Dat komt door hun delta stuursysteem. Deltasturing is een rondlopend stuur dat ergonomisch is voor mensen met reuma of problemen met de handcoördinatie. Vergeleken met een standaard scootmobielstuur, wordt gedacht dat deze vorm gemakkelijker te gebruiken is voor mensen met handproblemen.

Standaard voor- en achtervering zijn ook inbegrepen bij beide scootmobielen. Dus als u zich op oneffen terrein begeeft, voelt u zich nog steeds in balans vanaf de plek waar u zit.

Als u graag wat spullen meeneemt als u op pad gaat, is er een kleine opbergruimte onder het stuur in de Deluxe Elite. Zo kunt u uw tas in de ruimte zetten en rijden zonder dat hij in de weg zit. Hij heeft ook een USB-oplaadpoort voor uw telefoon.

Zowel de Deluxe T7 als de Elite zijn uitgerust met grote geprofileerde wielen en een sportief en stoer uiterlijk, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden voor langere ritten op verschillende wegtypes.

Wat maakt de Deluxe T7 en Elite tot de beste ergonomische scootmobielen? Dat komt door hun delta stuursysteem. Deltasturing is een rondlopend stuur dat ergonomisch is voor mensen met reuma of problemen met de handcoördinatie. Vergeleken met een standaard scootmobielstuur, wordt gedacht dat deze vorm gemakkelijker te gebruiken is voor mensen met handproblemen.

Standaard voor- en achtervering zijn ook inbegrepen bij beide scootmobielen. Dus als u zich op oneffen terrein begeeft, voelt u zich nog steeds in balans vanaf de plek waar u zit.

Als u graag wat spullen meeneemt als u op pad gaat, is er een kleine opbergruimte onder het stuur in de Deluxe Elite. Zo kunt u uw tas in de ruimte zetten en rijden zonder dat hij in de weg zit. Hij heeft ook een USB-oplaadpoort voor uw telefoon.

De keuze is aan u

Iedereen heeft zijn eigen behoeften en zijn eigen redenen om voor een scootmobiel te kiezen. Kies een scootmobiel waarmee u kunt doen wat u het liefste wilt. Als u bijvoorbeeld van korte ritjes houdt, neem dan een scootmobiel met kleinere wielen zodat u strakke bochten kunt maken om door krappe ruimtes en binnenshuis te gaan. Als u graag lange tochten maakt met uw scootmobiel, kies er dan een met een grotere accucapaciteit en een langere maximale afstand, zodat u zich veilig voelt tijdens het rijden en zich geen zorgen hoeft te maken over het opladen voordat u naar huis gaat.

Mobilae biedt een overvloed aan scootmobielen op basis van uw behoeften en voorkeuren. Onze betrouwbare experts helpen u door de wereld van scootmobielen te navigeren en de perfecte scootmobiel voor u uit te zoeken. Waar wacht u nog op? Maak vandaag nog een afspraak door ons te bellen.